לייעוץ ראשוני חייגו:

טיפול בהתנגדויות לקיום צוואה

המשרד מייצג את לקוחותיו בכל הליכי ההתנגדות לקיום צוואה הן מצד המתנגד לקיום הצוואה והן מהצד המבקש את קיום הצוואה כאשר למשרד ניסיון רב בניהול הליכים אלו והוא מלווה את לקוחתיו בכל שלבי ההתנגדות בבית המשפט לענייני משפחה ובערכאות הערעור.

התנגדות לקיום צוואה מוגשת כאשר מתקיימת אחת או יותר מהעילות הבאות:

  1. כשרות משפטית לצוות (סעיף 26 לחוק) – כאשר המתנגד טוען כי הצוואה נעשתה בשעה שהמנוח לא ידע להבחין בטיבה של צוואה (סעיף 26 לחוק). במילים אחרות, המתנגד טוען כי בעת עריכת הצוואה המנוח לא היה צלול ומחובר למציאות, לא היה מודע לעצם העובדה כי עורך צוואה ו/או לתוצאותיה לעניין יורשיו.
  2. צוואה שנעשתה מחמת אונס, איום, השפעה בלתי-הוגנת, תחבולה או תרמית (סעיף 30 לחוק) – כאשר המתנגד טוען כי הצוואה לא נעשתה מרצונו החופשי והעצמאי של המנוח, אלא היא פרי של כפייה או השפעה בלתי הוגנת (מבחינה ערכית, נומרטיבית ומוסרית), ניצול תלות מקפת וכיו"ב.
  3. הוראת צוואה סתומה (סעיף 33 לחוק) – כאשר המתנגד טוען שהצוואה לא ברורה ולא ניתן להבין ממנה למי ציווה המצווה ומה ציווה המצווה.
  4. הוראת צוואה שביצועה בלתי חוקי, בלתי מוסרי ובלתי אפשרי לביצוע (סעיף 34 לחוק) – בהקשר זה יודגש כי המועד הקובע לבחינת חוקיות ומוסריות של הוראת צוואה הוא מועד קיום הצוואה ולא מועד עריכתה.
  5. מעורבות בעריכת הצוואה (סעיף 35)– כאשר המתנגד טוען כי קיימת הוראה ו/או הוראות בצוואה שהינן לטובת עד לצוואה או מי שנטל חלק בעריכתה.

ככל שאחת מהעילות תוכח ע"י המתנגד, בית המשפט יבטל את הצוואה

בנוסף המשרד מטפל עבור לקוחותיו בביטול הסכמי מתנה כאשר קיימות עילות משפטיות לביטולם.

לקריאה חומר נוסף >>

לייעוץ ראשוני ולקבל הצעת מחיר לטיפול בכל העניינים הקשורים להתנגדות לקיום צוואה ממשרד עו"ד קרן זיו צרו קשר

דילוג לתוכן